beats by dre cheap

NEMA VIŠE!

***
Eto... Tako to izgleda kad vam pišu ratnici.
Ako mi dragi Bog podari snage onda imam nijet završiti drugu knjigu "Isluženi ratnici". Upitinik sam naumio dati nekim bivšim borcima s onih drugih strana, na koje sam nekad pucao, ali, naravno, onima koji nisu ukaljali obraz. Pitam se, da li trebam trošiti vrijeme praveći njihove priče.
 Da, trebam, i zapisat ću njihove muke, jer znam da su mnogi od njih uzeli pušku i pucali na nas, jer su njihovi mediji nas prikazivali kao koljače, siledžije, palikuće... Vjerujem, da sam bio na njihovom mjestu, isto bih učinio.
Sjećam se da smo jednom u bazi na Mejtašu pratili dnevnik paljanske televizije i jedan kolega kroz suze reče:
"Ono je... moje selo... Znam da sam se na onoj meraji igrao... A oni... Slušaj budala.. Viču srpsko selo.. I poklani srpski civili..."
Nakon samo par minuta gledanja, zapaljenih kuća, leševa i slušanja propagandnih rečenica voditelja, rekoh kolegama: prebacite kanal jer, ako to nastavim pratiti, sve ću vas pobiti. Naravno, to sam rekao u šali, ali zamislite kako su taj dnevnik doživljavali "anamo ona braća"? Znam da su mediji čudo, a "anamo ona braća" su imali ljude koji su 40 godina u JNA učili kako da pomoću medija mobilišu insana i natjeraju ga da ih slijedi. Znam da su i uspjeli.
Da li će u pričama druge knjige biti neke velike književnosti? Sigurno je da neće, baš kao što je nema ni u ovoj, jer pisali su je ratnici, a ne književnici.
Postati pisac i biti slavan nije mi želja, jer mnogi slavni pisci nisu imali snage boriti se sa životom te izvršiše samoubistva. Sama pomisao da se u budućnosti bavim pisanjem me plaši.
Čini mi se da je lakše kopati.
Za kraj želim naglasiti da su recenzije, lektorstvo, uređivanje knjige, rječnike, naslovnu stranu uradili čestiti ljudi i to bez ikakve nadoknade.
Hvala onima koji su mi davali podršku dok sam pisao.
Hvala i papiru koji je istrpio ova naša sjećanja…
Komentar za kraj mozete ostaviti u desnom uglu bloga, u knjizi gostiju. Neki od komentara sigurno idu u peto izdanje "SJEĆANJA BEZ REDA".

SJEĆANJA BEZ REDA +13 - HARDIN HORION
http://sjecanjabezreda.blogger.ba
24/02/2009 19:44