07.02.2008. u 19:00 časova, tribina “Sjetimo se prošlosti, zbog svjetlije budućnosti”!!!

Amfiteatar fakulteta za metalurgiju i materijale u Zenici, ugostit će oko 300 studenata i gostiju.

Asocijacija studenata ze-do kantona, organizuje tribinu. Kako su najavili, poslije Zenice na red će doći svi studentski centri u BiH.

Dolazak najavio penzionisani general Jovan Divjak sa saradnicima iz udruženja " Obrazovanje gradi BiH", kao i mnogi drugi. Njihova imena objavit ću u sljedećem postu.

 Ne mogu vam ni opisati koliko sam sretan, jer su studenti za takav projekat našli inspiraciju u "Sjećanjima bez reda". 

sjecanjabezreda
ANTIRATNI BLOG. UPOZORENJE!!! OVAJ BLOG JE ZA SVE UZRASTE, OSIM ZA NACIONALISTE! "Sjećanja bez reda" su postala čitalački hit. Prvi tiraž je rasprodat u rekordnom roku. Knjiga je izabrana za katalog BiH knjižara i izdavača za 2007. Finalista je prvog međunarodnog konkursa Zuko Džumhur i kao takva otvorila je ovogodišnju kulturnu manifestaciju u Konjicu. U nekim školama i fakultetima, zahvaljujući profesorima koji su prepoznali svrhu moga pisanja ista neoficijelno daju za lektiru. Prevedena je za slijepe i slabovidne osobe i u njihovoj biblioteci postala je najčitanijom. Ćetvrto izdanje oštampano je u Americi, a u pripremi je i peto izdanje.

17 komentara

  1. bounce, danas me zvao ministar i meni drag glumac Emir Hadžihafizbegović. Pročitao je i pohvalio knjigu, te obećao podršku za drugo izdanje. Dao je podršku i studentima koji organizuju tribinu… maxuz pozdrav.

Komentariši